Dataset extent

Kotoma peltolohkoaineisto

Tähän taulu- muotoiseen peltolohkoaineistoon on laskettu valmiiksi maatalouden vesiensuojelun kannalta olennaisia arvoja. Aineisto on tarkoitettu vesiensuojelun suunnittelun apuvälineeksi. Aineistossa jokaiselle peltolohkolle on laskettu arvot sen etäisyydestä vesistöön, sen suhteesta pohjavesiin, Natura2000 alueisiin, happamiin sulfaattimaihin. Lisäksi aineistossa on erilliset sarakkeet lohkolla eniten esiintyvälle pohjamaalajille, lohkon keskimääräiselle kaltevuudelle ja keskimääräiselle eroosiomäärälle, sekä sille että voiko peltolohkolle perustaa suojavyöhykettä.

Käyttötarkoitus: Ympäristöhallinnon sisäiseen käyttöön.

Lisätietoja: https://geoportal.ymparisto.fi/meta/julkinen/dokumentit/Kotoma.pdf

Data and Resources

This dataset has no data

Additional Info

Field Value
File Identifier {7E24AD65-6231-4FA9-A4EB-2AC48B985C62}
Metadata Language fin
Organisation responsible for metadata Suomen ympäristökeskus
Contact information of the organisation responsible for metadata gistuki@syke.fi
The role of the organisation responsible for metadata pointOfContact
Metadata revision date 2020-06-11
EPSG Code of the Reference System, see https://epsg.io/ EPSG:3067
Resource Date 2019-11-12
Resource Date Type publication
Unique Resource identifier
Organisation Responsible for Resource Varsinais-Suomen ELY-keskus
Contact information of the organisation responsible for Resource gistuki@syke.fi
The role of the organisation responsible for Resource pointOfContact
INSPIRE Data Theme Land use
GEMET Concepts Keyword land use
Resource Classification Paikkatietoaineisto
Use constraints and source

KOTOMA -aineisto 2017 on tarkoitettu ympäristöhallintoon kuuluvien viranomaisten (YHA) käyttöön. Aineistoa tulisi käyttää maatalouden vesiensuojelun suunnittelussa ja soveltuvin osin muussa vesiensuojelun suunnittelussa. Aineistoa ei tule luovuttaa YHA:n ulkopuolelle. Aineiston käytöstä julkaisuissa voidaan yleisellä tasolla todeta, että YHA voi julkaista kartta-aineistot, jos 1) kartta on esitetty riittävän yleisellä tasolla (ei vaaranna yksityisyyden suojaa, esimerkiksi tilatunnus ja peltolohkotunnus ei saa näkyä), 2) Julkaisussa on hyvin näkyvillä aineiston selkeät selitteet ja 3) copyright-merkintä on näkyvissä (©VARELY).

Access Constraints

Public access to spatial data sets and services would adversely affect the confidentiality of personal data and/or files relating to a natural person where that person has not consented to the disclosure of the information to the public, where such confidentiality is provided for by national or Community law.

Representation Type textTable
Resource Language fin
Resource Topic Category farming
Service Type
Begin Date of Temporal Extent unknown
End Date of Temporal Extent unknown
Lineage Information

KOTOMA-aineistoon on laskettu KOTOMA -hankkeen tuottaman mallin mukaiset tiedot vuoden 2017 peltolohkoaineiston pohjalta. KOTOMA- hankkeen tavoitteena oli siis tuottaa toimintamalli, jolla maatalouden vesiensuojelutoimenpiteitä voidaan kohdentaa sellaisille alueille, joissa niistä on eniten hyötyä. KOTOMA-hankkeen toimintamallin paikkatietoanalyyseillä haetaan alueet, joilla on suurin tarve vesiensuojelutoimenpiteille. Samalla arvioidaan mitkä toimenpiteet soveltuvat parhaiten juuri kyseisille peltolohkoille. Tässä aineistossa on kerättynä kaikki eri vesiensuojelutoimenpiteiden kohdentamiseen tarvittavat tiedot, jotka olivat saatavissa lokakuussa 2019. Aineistossa jokaiselle peltolohkolle on laskettu arvot sen etäisyydestä vesistöön, sen suhteesta pohjavesiin, Natura2000 alueisiin, happamiin sulfaattimaihin. Lisäksi aineistossa on erilliset sarakkeet lohkolla eniten esiintyvälle pohjamaalajille, lohkon keskimääräiselle kaltevuudelle ja keskimääräiselle eroosiomäärälle. Pohjatietojen lisäksi aineistoon on tehty sarake suojavyöhyke, jossa on KOTOMA- mallin mukaisen suojavyöhykkeiden sijoittamisen analyysin mukainen arvo. KOTOMA-aineiston tuottamiseen on käytetty seuraavia lähtöaineistoja: • Peltolohkotkasviryhmittäin (2017) (Syke) • Natura2000 alueet (2019) (Syke) • Korkeusmalli 2 m (KM2) (2018) (Syke) • Ranta10 - rantaviiva 1:10 000 ja uomaverkosto (2018) (Syke) • Pohjavesialueet (2019) (Syke) • Happamat sulfaattimaat 1:250 000 (2016) (GTK) • Maaperä 1:20 000 / 1:50 000 (2014) (GTK)

projektidata\kotoma\kotoma.gdb